Styrk dit personlige lederskab og nå dine mål

I mit arbejde oplever jeg oftest at undskyldningerne for at nå i mål oftest er rettet mod manglende personligt lederskab.
Vi er alt for gode til at lede andre og lade os lede af andre, men når det kommer til at være chefen i eget liv, så er det for mange en helt anden sag. Det har fået mig til at tænke på, hvordan det kan være at vi gang på gang, uden at blinke, kan droppe de aftaler vi laver med os selv? At vi netop kan overholde aftaler med andre, men ikke med os selv, for betyder det at andres dagsorden er vigtigere end vores egen?

Hvis du oplever, at det er svært at overholde aftalerne med dig selv, så er her et godt råd.

Det er på tide at du forfremmer dig selv til chefen i dit eget liv og og overvejer følgende:

– Hvordan er status så på den arbejdsplads, som er dit eget liv?
– Er du tilfreds med din egen arbejdsindsats?
– Overholder du de aftaler du laver med dig selv ?
– Og opnår du de mål du har sat dig for?

Hvis ikke du er tilfreds, hvis ikke du overholder dine aftaler med dig selv, og  hvis ikke du når dine mål, så er status nok, at du står til en fyringsseddel…Og så er det altså nu du skal slå autopiloten fra, og “snakker lidt med din hjerne”.

Det er nu du skal ændre din strategi og leve op til, at være din egen chef med det ansvar der følger med. Når du som din egen chef beslutter dig for, at du gerne vil nå et mål, hvad end det er mere familietid, en sundere livsstil, mindre stress i hverdagen eller mere tid til dig selv, så tænk på processen for at nå dit mål, som dit daglige job. Og tænk på dit mål, som belønningen for dit arbejde – din løncheck.

Så hvordan sikre du dig, at du overholder dine aftaler med dig selv, at du lever op til din chefrolle og at du når dine mål?

Det gør du ved at lave en kontrakt med dig selv:

TRIN 1) Definer målet og husk formålet
Når du beslutter dig for, at du vil ændre på noget i dit liv, når du sætter et mål for noget du gerne vil nå, så tænk på, at det skal være noget som kan være en naturlig del af din hverdag. Dit mål skal være noget som du forpligter dig til, fordi det i sidste ende giver dig en god løncheck i form af en bæredygtig investering i en varig, sund og glad hverdag.

Spørg dig selv om følgende:
– Hvad er det du gerne vil opnå?
– Hvilken aftale skal du lave med dig selv for at nå dit mål?
– Hvorfor vil du gerne nå dit mål og hvad får du ud af det?

TRIN 2) Lav en kontrakt med dig selv
Nu kender du målet, du ved hvordan du når derhen og du ved hvorfor du gerne vil nå i mål. Nu skal du jo bare gøre det…. Men det er ikke altid nok. Så derfor har du brug for at lave en kontrakt med dig selv, så du sikre dig, at du overholder dine aftaler. Lav et stykke papir hvor du skriver dine svar til trin 1 klart og tydeligt. Som i enhver kontrakt, så skal alle retningslinjer, forbehold og indbyrdes aftaler fremgå, så gør kontrakten så specifik som mulig, underskriv med navn og dato.

TRIN 3) Indvie andre i din kontrakt
Jo mere vi fortæller os selv hvad vi gerne vil, jo mere tror vi på det. Men det er ikke altid nok at være motiveret, kende sit mål og have en kontrakt. Nogen gange skal der lige det ekstra til. Så indvie andre i din kontrakt, fortæl om den, hæng den op, og hold folk omkring dig opdateret.

Jeg vil meget gerne se din kontrakt, så send den til mig på kontakt@vanekompagniet.dk, så kontakter jeg dig og følger op på din kontrakt dato.

Kunne du tænke dig redskaberne til mere effektivitet og succes? 
Hvis du oplever udfordringer med at tage personligt lederskab og nå de mål du sætter dig for hvad end det er professionelt eller personligt, så er lederforløbet “Effektivitet & Succes” netop det du har brug for. Læs mere om forløbet her.